Lifestyle

Opasni po zdravlje: Ove 3 stvari odmah izbacite iz kuće










Nagomilavanje stvari više šteti izgledu vašeg stana ili ormara, ali nekih stvari trebali biste se riješiti i to bez razmišljanja jer mogu biti opasne za vaše zdravlje, prenosi N1.

1. Stara kozmetika

Kada govorimo o kozmetici, pravilo je vrlo jednostavno – ako je stara, suha ili je ne planirate koristiti, bacite je bez razmišljanja. I dok se u vlažnoj dekorativnoj kozmetici poput pudera, maskare i tuša za oči vremenom počinju razvijati bakterije, sjenila i rumenila nakon isteka roka više nisu postojani na koži i nemaju isti učinak.

2. Stare četke i spužve za tuširanje

Prema posljednjem istraživanju, stvari koje koristite kako bi oprali tijelo mogu biti najprljaviji predmeti u vašoj kući. To se naravno odnosi na krpice, spužvice ili četke za tuširanje koje iznova koristite predugo. Naime, bakterije se najbrže razvijaju na vlažnim mjestima, a dlačice ili vlakna spužvice za tuširanje kao stvorene su za razmnožavanje bakterija.

3. Lijekovi

Iako im je primarna funkcija da čuvaju naše zdravlje ili nas pak izliječe od raznih bolesti, stari lijekovi iz naše kućne apoteke mogu postati opasni. Naime, prosječan rok trajanja lijekova je oko godinu dana. Sve iznad toga umanjuje njihov učinak ili pak, u nekim slučajevima može postati i opasno za zdravlje. Isto važi i za ljekove koji nisu u svom originalnom pakiranju, piše cdm.me.



Back to top button