KulturaTuzla

Narodno pozorište Tuzla – 28. decembra prva repriza predstave “Hamlet”

Od 19:30 sati
Narodno pozorište Tuzla će u utorak, 28. decembra, od 19:30 sati otvoriti svoja vrata svim ljubiteljima pozorišne umjetnosti. Na repertoaru će biti izvođenje prve reprize predstave “Hamlet,” autora Williama Shakespearea.

Reditelj i dramaturg predstave “Hamlet” je Zlatko Paković, kostimograf Vesna Teodosić, a saradnik za muziku Zlatan Mujkić.
U predstavi igraju Elvis Jahić, Adnan Omerović, Ivana Perkunić Mešalić, Irfan Kasumović, Mirza Ćatibušić, Jasmina Ibrahimović, Armin Filipović, Elmir Krivalić, Siniša Udovičić, Milenko Iliktarević
Zlatko Paković, režiser i dramaturg ovog komada, istakao je nekoliko pojedinosti:
“Hamlet djeluje pozorišnom predstavom, režirajući Mišolovku. Predstava mu je jedini način da uvjeri sebe i publiku u počinjeno kraljevo nedjelo na dvoru, izvršeno kao savršen zločin bez ijednog svjedoka. Shakespeare nam u “Hamletu” pokazuje da je suština pozorišne umjetnosti to da u zamku, u mišolovku, hvata – kako bi postali javni! – zločine kojima je u datom režimu skriven trag, a na kojima se taj režim održava.”

Predstava se izvodi u sali Narodnog pozorišta Tuzla, a sve dodatne informacije i rezervacije mogu se dobiti na telefone: 035 251-645 i 251-646  u Marketing službi Narodnog pozorišta Tuzla.

Zbog trenutne epidemiološke situacije na snazi su mjere ograničenog broja posjetilaca u zatvorenom prostoru. Molimo cijenjenu publiku da na vrijeme rezervišu ulaznice kao i da se pridržavaju preporuka Kriznog štaba u cilju sprječavanja širenja zaraze Coronavirusom, kao i istaknutih pravila i mjera od strane Narodnog pozorišta Tuzla.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button