BHINGU fokusu

Najveći inženjerski događaj u regiji – BH ENGINEERING WEEKS 2021
U Domu Mladih Skenderija u Sarajevu, ove srijede, 08.12., održati će se najveća inženjerska konferencija u regiji.

Ovaj fenomenalan događaj do sada je okupio preko 700 predstavnika velikih i uspješnih kompanija u BiH i svijetu, brojne inovatore, profesore, akademike, CEO menadžere i ljude iz svijeta biznisa i različitih grana inžinjeringa, kao i studente u cilju povezivanja mladih budućih inženjera sa onima koji su ostvarili veliki uspjeh na tom polju.

Neki od sjajnih govornika koji će ove godine prezentirati svoj rad su Namik Hrle, IBM Fellow, prof. dr. Admir Mašić, profesor na Massachusetts Institute of Technology SAD, Denis Kraljević, found&co Derubis Yachts Vitez, DR.SC.ETH/SIA Haris Piplas, Co-Director Integrated Urban Solutions i mnogi drugi.

Sve govornike možete pogledati klikom OVDJE.  

BH Engineering Weeks 2021 će se održati u dva grada, u Sarajevu i u Tuzli. U sklopu Sedmice inženjerstva u Tuzli održati će se Futures Leaders Summit, od 15. do 17. decembra. 

Futures Leaders Summit (FLS) okuplja buduće STEM lidere iz Bosne i Hercegovine. Osnivanjem događaja koji će svake godine okupljati potencijalne kreatore promjena u oblasti STEM-a, cilj je stvoriti snažnu mrežu koja će promijeniti način na koji doživljavamo industriju i budućnost razvoja naše zemlje.

Ove godine, ideja iza ovog događaja je važnost interdisciplinarnosti u STEM-u. Ovogodišnji FLS će se uživo održati u Bosanskom kulturnom centru Tuzla i uz mogućnost praćenja summita ONLINE.

Registracije za ovogodišnji BH Engigneering Weeks su još uvijek otvorene, a registrovati se možete OVDJE

Kompletan program BH Engineering Weeks-a pogledajte klikom OVDJE

Za prisustvo je potrebno posjedovanje VTP (vakcinisan, testiran, prebolio) potvrde.

Pogledajte neke od panela i govornika sa prošlogodišnjeg BHinga-a:

 

 

 

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button