Lifestyle

Pet dobrih razloga zbog kojih biste trebali sami otići u kino ili pozorište

Jeste li ikada otišli sami u kino ili pogledati pozorišnu predstavu? Taj čin naučit će vas mnogim pozitivnim lekcijama.

1. Ne morate uvijek biti okruženi svojim ljudima

Nema sumnje u to da je čovjek društveno biće. No to ne znači da se ponekad ne možete odmaknuti od svog društva i/ili partnera te samostalno raditi neke stvari.

Dapače, samostalno provođenje vremena dio je recepta za uspjeh brojnih odnosa, kako prijateljskih tako i partnerskih. Zato barem jednom mjesečno odlučite sami provesti vrijeme u nekoj aktivnosti koju volite.

2. Dobar je osjećaj samostalno donositi odluke

Kada odlučite sami otići pogledati film ili predstavu, vi ste jedini koji će donijeti odluku o tome šta ćete gledati. Nema kompromisa, nema dogovora s drugima.

Taj mali korak pomoći će vam da i u drugim životnim situacijama budete sigurni u sebe i svoje odluke. Dakako, to će sve teći postepeno, no s vremenom ćete prestati pitati druge šta misle o ovome ili onome kada je u pitanju odluka koju morate donijeti isključivo vi.

3. Shvaćate da ste mnogo hrabriji nego što mislite

Kada bilo koju aktivnost radite sami, to vas tjera da izađete iz svoje zone komfora. Potiče vas da budete samouvjereni i zaboravite sve ono zbog čega ste se nekad bojali.
Od trenutka kada sjednete u dvoranu, osjetit ćete kako rušite svoje unutarnje granice i otkrivate nove lijepe stvari o sebi. Primijetit ćete da vam ne smeta biti sami neko vrijeme.

4. Niste jedini koji to rade

Iako na početku odluke o samostalnom odlasku u kino ili pozorište imate i mislite da će svi gledati u vas, jednom kada dođete ondje, shvatit ćete da niste jedini s istim planom.

Tu su i mame koje su odlučile imati večer za sebe, osobe koje se ne mogu dogovoriti sa svojim partnerom o filmu koji bi zajedno gledali, osobe koju su odlučile izvesti same sebe na spoj sa sobom i brojni drugi. Baš niko ne gleda u vas i ne komentira vašu odluku da izađete sami.

5. Gradite samopouzdanje

Kada probijete led i prvi put odete sami pogledati film ili predstavu, to će vam dati dodatno samopouzdanje da se odvažite i na druge stvari.

Samopouzdanje u psihologiji podrazumijeva sliku ili dojam osobe o samoj sebi. Može se odnositi na lik i sposobnosti pojedinca, sjećanja na zbivanja iz prošlosti i vlastite percepcije. Na samopouzdanje mogu utjecati vanjski činioci, kao što je, ponavljanje sličnih aktivnosti u sličnim situacijama.

Odlazak u kino ili pozorište upravo je takav primjer.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button

instagram volgers kopen volgers kopen buy windows 10 pro buy windows 11 pro