Sport

Chelsea objavio gubitak od 145,6 miliona funti

Londonski klub
Engleski fudbalski klub Chelsea objavio je danas gubitak od 145,6 miliona funti poslije oporezivanja, za godinu do 30. juna 2021.

Šampion Evrope Chelsea naveo je da su gubici uglavnom uzrokovani smanjenjem profita od prodaje igrača, ali i zbog nedostatka prihoda na dan utakmica, nakon što je navijačima bio zabranjen dolazak na stadion zbog pandemije koronavirusa.

Profit londonskog kluba porastao je sa 387,8 miliona funti na 416,8 miliona zahvaljujući povećanju prihoda od prava na emitovanje, prenio je Skaj.

Klub će nastaviti da finansira Fordstam Limited, kompanija u vlasništvu Romana Abramovića, koja je nagovijestila da će nastaviti da podržava Chelsea “u doglednoj budućnosti.”

Londonski tim je prošle sezone osvojio Ligu šampiona, zauzeo je četvrto mjesto u Premijer ligi i igrao u finalu FA kupa. Klub je u januaru otpustio trenera Frenka Lamparda i na njegovo mjesto doveo Tomasa Tuhela, koji je u junu produžio ugovor na dvije godine.

Klub je poslije 30. juna doveo trojicu igrača za 109,7 miliona funti – Romelua Lukakua, golmana Markusa Betinelija i Saula Nigesa, na pozajmicu iz Atletiko Madrida.

U istom periodu Chelsea je prodao 13 igrača za ukupno 103,7 miliona funti, a klub bi mogao da dobije i do 16,4 miliona ako se ispune sve preostale klauzule u prethodnim transferima, prenio je BBC.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button