BiH

SDA podržala Sebiju Izetbegović













Stranka demokratske akcije najoštrije osuđuje kampanju koja se već duži period vodi protiv menadžmenta KCUS-a predvođenog prof. dr. Sebijom Izetbegović.

SDA daje punu podršku aktuelnom menadžmentu Kliničkog centra, koji je u toku dosadašnjeg mandata ostvario značajne rezultate. Unatoč naslijeđenom dugu većem od 100 miliona KM, KCUS je u prvih šest mjeseci ove godine pozitivno poslovao, prvi put u poslijeratnom periodu. Riješen je problem nagomilanih zaliha koje nisu bile u funkciji pacijenata, uspostavljeno je bolje funkcioniranje svih organizacionih jedinica, kao i bolja opskrba medikamentima, a sve u funkciji kvalitetnije usluge i zaštite pacijenata. Skraćene su liste čekanja i ubrzan put pacijenata za sve medicinske usluge. Rješava se pitanje zloupotrebe dvojne ljekarske prakse, što je izazvalo poseban otpor pojedinaca koji su vršili takve zloupotrebe. Brojni su i drugi pozitivni pomaci, o čemu je javnost već obaviještena.

Cilj menadžmenta KCUS-a je da se reformama, uvođenjem reda i zakonitog poslovanja od Kliničkog centra napravi najprestižnija medicinska ustanova u BiH i kao takva prepoznatljiva u regionu.

Začuđujuća je šutnja organizacija i udruženja, a posebno onih koji se bave zaštitom prava žena, na očigledno medijsko nasilje kojem je direktorica KCUS-a svakodnevno izložena. Ipak, najbolja potvrda podrške za poduzete reforme dolazi od korisnika usluga KCUS-a koji izražavaju zadovoljstvo što se, konačno, pojavio menadžment koji je unatoč svim otporima i napadima spreman uvesti red u ovu instituciju, saopćeno je iz SDA.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button