SportTuzla

Završena rekonstrukcija velike dvorane SKPC “Mejdan”

Tuzlanski hram sporta

Velika dvorana SKPC „ Mejdan“ u Tuzli je ponovno u funkciji nakon rekonstrukcije poslije velike poplave koja je uništila prizemlje objekta.

Voda je devastirala kompletnu veliku dvoranu. Sanacija je zahtijevala drenažu i odvođenje otpadnih voda  u obližnju Jalu,  ali i uređenje dvorane, hidroizolaciju, elektroinstalacije, reparaciju teleskopa i tribina te ugradnju novih 2.000 kvadrata parketa.

„Ovo do sada što smo uradili je koštalo je 560.000 KM, 355.000 KM iz budžeta grada, a ostalo su finansirali UNDP i Mejdan. Kada je u pitanju Mejdan, to su sredstva od donacija“, pojasnio je Jasmin Imamović, gradonačelnik Tuzle.

Imamović je dodao da slijede obnove svlačionica i kuglane. Pomoći će ponovo i UNDP.

„Mi ne stajemo ovdje. Ovo je prva faza obnove ovog velelepnog objekta i mislim da je vrijeme da cijela ova dvorana doživi neku renesansu i da ostane na korištenje generacijama koje dolaze poslije nas“,  rekao je Siniša Ubiparipović, iz UNDP-a.

U Mejdanu treniraju brojni klubovi, ali i odigravaju se utakmice reprezentacije u raznim sportovima.

„U februaru je utakmica košarkaške reprezentacije sa Litvanijom. Veliki momenat i za Mejdan i za košarkaški sport, jer pobjedom nad Litvanijom, košarkaška reprezentacija je debelo na svjetskom prvenstvu. U najavama imamo već pregovore sa rukometnom te sa odbojkaškom da bude prvi put u Mejdanu. To je velika čast i zadovoljsvto za nas“, ističe  Jasenko Elezović, direktor  SKPC Mejdan.

Obnovljena dvorana svečano će biti otvorena 5. januara utakmicom između OKK “Sloboda“ Tuzla te KK “Borac“ iz Banja Luke.

„ Ispred RSD „ Sloboda“ koja je većinom korisnik sa svojim kolektivima i ekipama koje čine ovu sportsku porodicu, izuzetno mi je zadovoljstvo što će Mejdan konačno biti  u punom kapacitetu, stavljen na raspolaganje svim kolektivima i građanima grada Tuzle“, izjavio je Aid Berbić, predsjednik Radničkog sportskog društva“ Sloboda“.

U obnovu Mejdana uključila se i Vlada Tuzlanskog kantona te za narednu godinu iz proračuna izdvaja više od  200.000 KM.Izvor
Hrvatskiglasnik.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button