BiH

Jelena Trivić bit će kandidatkinja opozicije za predsjednicu Republike Srpske

Narodna poslanica

Jelena Trivić, narodna poslanica u entitetskoj skupštini, bit će kandidatkinja opozicionog bloka, kojeg sada čine PDP i SDS, za predsjednicu Republike Srpske na izborima naredne godine

Iako su u aprilu rekli da će izaći s imenima kandidata do oktobra, SDS i PDP nisu postigli kompletan sporazum ni do decembra. Ipak, sada je već jasno da će Trivić biti kandidatkinja na funkciji koja je koalicionim dogovorom pripala PDP-u jer ima najveću podršku unutar svoje partije, kako smo pisali početkom decembra. To bi u narednom periodu trebalo biti i ozvaničeno.

To znači da gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković ostaje na trenutnoj funkciji, iako je i on bio veoma zainteresovan da zasjedne u “Palatu Republike”. Treba podsjetiti da je Trivić odustala od kandidature za gradonačelnicu Banje Luke u korist Stanivukovića na prošlim lokalnim izborima.

Između Stanivukovića i Trivić partijske kolege više vjeruju da bi dama bila prava opcija za predsjednicu RS-a.

Tu opciju podržavaju i ostali u opozicionom bloku odnosno SDS i Nebojša Vukanović.

Predizborne razgovore u PDP-u komentarisao je danas i potpredsjednik Igor Crnadak navodeći da je za sada neformalno prihvaćeno da ta stranka da kandidata za predsjednika RS-a i da se proces privodi kraju.

“Znate da su najozbiljniji kandidati za to Jelena Trivić i Draško Stanivuković. To će biti kandidat iza kojeg ćemo mi svi stati. Ovo što se dešava je utakmica koja će trajati”, rekao je on.Izvor
Klix.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button