Sport

Rukometna reprezentacija BiH počela pripreme za nastup na prvenstvu Evrope

Muška rukometna reprezentacija BiH počela je pripreme za nastup na prvenstvu Evrope u januaru. Tim povodom održana je pres-konferencija na kojoj su se medijima obratili kapiten reprezentacije Mirsad Terzić, trener golmana Mario Blažević i reprezentativac Mirko Herceg.

Predstojeće Evropsko prvenstvo za rukometaše će biti održano od 13. do 30. januara 2022. godine u Mađarskoj i Slovačkoj. Na prvenstvu će učešstvovati 24 ekipe. Naši reprezentativci se nalaze u Sarajevu, gdje obavljaju prvi dio priprema. Iz reprezentacije ističu da pripreme teku prema planu te da je optimizam prisutan.

Rukometaši BiH smješteni su u Grupu E zajedno s aktuelnim evropskim prvacima Špancima, te svjetskim viceprvacima selekcijom Švedske. Naša reprezentacija će svoju priliku tražiti protiv konkurenta iz trećeg šešira – selekcije Češke.

Timovi su podijeljeni u šest grupa sa po četiri tima, a po dvije najbolje reprezentacije će ostvariti prolazak u drugi krug. Nakon drugog kruga, po dvije najbolje reprezentacije če tražiti priliku za medalje.Izvor
federalna.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button