KulturaTuzla

XIX TKT FEST -Dani akademskog teatra 2021. svečano zatvoren premijerom predstave za djecu ,,Hoću kući“

XIX TKT Fest – Dani akademskog teatra 2021. pod motom KO VIDi 19i? (29.11.2021-19.12.2021) svečano je sinoć zatvoren praizvedbom predstave  “Hoću kući”,  autorice Jasminke Petrović.

Predstava za djecu “Hoću kući” govori o pustolovini dječaka Nikole koji je krenuo u avanturu tražeći savršenu porodicu za sebe. U predstavi se igraju: Damir Altumbabić, Ivana Milosavljević i Enver Hasić.

Na sceni teatra direktorica Teatra kabare Tuzla, Ivana Milosavljević, proglasila je pobjednika ovogodišnjeg Festivala prema glasovima publike. Na prvom mjestu našla se predstava ,,Münchausen” u fenomenalnoj glumačkoj izvedbi Vilima Matule. Pobjednička predstava je nastala u koprodukciji Teatra EXIT i MOVENS, čija je ocjena publike 4,91. Režiju potpisuje Boris Kovačević.

Ovom prilikom Teatar kabare Tuzla zahvaljuje svim teatrima na sudjelovanju, medijskim pokroviteljima i sponzorima na partnerstvu i saradnji.

U realizaciji festivala su sudjelovali:

Direktorica: Ivana Milosavljević

Umjetnički direktor: Damir Altumbabić

Grafički dizajn i video: Damir Pirić

Glasovi: Hazim Mujčinović, Barbara Pavljašević

Kritika: Srđan Vukadinović

Izrada Hronika festivala: Zoran Pavljašević

Svjetlo i ton: Nermin Brković

Produkcijski tim: Semir Gosić, Adnan Džekić, Adna Karić (PR festivala), Adi Glavinić (Službeni fotograf), Lejla Skopljak

Ovogodišnji festival je tražio kreativnost i inovativnost od svih aktera. Simboličnim motom KO VIDi 19i? svjetla pozornice su ugledala pozorišta iz Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine. U izvrsnim glumačkim uprizorenjima uživala je publika kroz sedam dana trajanja festivala. Ponosni smo što su se na festivalu ukrstili imena Ecije Ojdanić, Zijaha Sokolovića, Vilima Matule, Blanke Bart, Tatjane Bertok Zupković, Helene Minić Matanić, studenata Akademije dramskih umjetnosti u Tuzli, ambasadorice Švedske u Bosni i Hercegovini Johanne Stromquist, direktora Zdenka Rečića i svih onih koji njeguju pozorišnu umjetnost i ljubav prema kulturi. Svima se zahvaljujemo na doprinosu i povjerenju, naročito Vladi Keroševiću utemeljitelju scene Teatra kabare Tuzla koji je utkao put kojim je teatar prihvaćen i prepoznat u zemlji i zemljama regiona.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button