BiHCrna hronika

Osumnjičeni za ubistvo Farisa Pendeka dobro poznat policijskim organima: Višestruki povratnik u činjenju krivičnih djela










Adem Šuman, osumnjičen da je ubio Farisa Pendeka, povratnik je u činjenju krivičnih djela, saopćila je Mersiha Novalić, portparolka MUP-a Kantona Sarajevo.

“Ja mogu da potvrdim da je osoba koja je prijavljena za izvršenje ovog krivičnog djela je prethodno evidentira u kaznenoj evidenciji, prekršajnoj evidenciji i u evidenciji višestrukih povratnika u vršenju saobraćajnih prekršaja,” kazala je Novalić.

Podsjećamo, prema nezvaničnim informacijama, u nedjelju navečer navodno je došlo do sukoba na raskrsnici ulica VII transverzala i Bulevar Meše Selimovića zbog saobraćaja. Faris Pendek je bio u vozilu i nije učestvovao u sukobu. Šuman ga je usmrtio pucnjem iz pištolja.

Možda će Vas zanimati i:

Danas će Faris Pendek biti ukopan na gradskom groblju Vlakovo. Dženaza i ukop biće obavljeni u 13 sati.

Građani, porodica i prijatelji će se večeras okupiti na skupu ispred Osnovne škole “Osman Nakaš” u 20:30 sati, kako bi odali počast Farisu.

“Faris Pendek je imao 19 godina. Bio je odlikaš, gimnazijalac koji je s prijateljima izašao pojesti doner. Umjesto da bira matursko odijelo, njegovi roditelji su mu kupili ćefine. Umjesto biranja fakulteta, Farisa će roditelji spustiti u kabur,” ovako glase statusi građana Sarajeva koji su ogorčeni nakon što se dogodilo još jedno ubistvo na ulicama, ponovo nakon što je nekoliko puta rečeno “nikada više.”



Izvor
N1info.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button