BiH

Građani pozvani da prisustvuju suđenju u predmetu Zijad Mutap i drugiNa Facebook grupi Pravda za Dženana pozvani su građani da prisustvuju današnjem nastavku suđenja u predmetu Zijad Mutap i drugi. Napomenuli su da je suđenje javno i da mogu prisustvovati svi koji to žele u sudnici broj 4, uz obaveznu masku i ličnu kartu.

Prije toga, u istoj FB grupi objavljen je status u kojem je između ostalog naglašeno kako ništa ne može izliječiti bol porodice i otkloniti nedostajanje.

Podsjećamo , suđenje se nastavlja nakon što je proces bio na čekanju zbog porodiljskog odsustva Alise Mutap Ramić, bivše djevojke Dženana Memića koja je s njim bila u momentu stradanja, a kojoj se sudi zajedno s ocem Zijadom Mutapom i još tri osobe: dvojici policajaca Hasanu Dupovcu i Josipu Bariću, te Muameru Ožegoviću – radniku hotela “Kristal” na Ilidži.

Prethodno je odbijena i žalba advokata optuženih u slučaju Memić, koji su tražili da se Sud BiH proglasi nenadležnim u ovom slučaju. Odluku je donijelo Apelaciono vijeće Suda BiH.

Izvor: Ba.n1info.comMožda će Vas zanimati i:

Back to top button