U fokusu

Vodeći pariški taksi prijevoznik nakon stravične nesreće obustavio korištenje Tesle

Najuspješniji pariški taksi prijevoznik G7 obustavio je korištenje vozila Tesla Model 3, nakon što je jedno od ovih vozila sudjelovalo u teškoj saobraćajnoj nesreći prošlog vikenda u kojoj je poginula jedna osoba, a bilo je i nekoliko povrijeđenih.

Nesreća se dogodila u subotu navečer kad je jedan od taksista vozio izvan službe svoju obitelj u restoran, rekao je zamjenik izvršnog direktora Jan Rikordel (Yann Ricordel).

Prema pisanju francuskih medija, vozilo je naišlo na biciklistu i troje pješaka i potom udarilo u kombi. U nesreći je jedna osoba poginula, a navodno je povrijeđeno još dvadeset osoba.

Možda će Vas zanimati i:

Taksi kompanija izvijestila je da će obustaviti korištenje 37 automobila Tesla Model 3 iz voznog parka do završetka policijske istrage. Kompanija Tesla je saopćila kako je početna istraga isključila tehničku grešku na vozilu, dok vozač tvrdi da je pokušao zakočiti, ali je vozilo ubrzalo. Zasad je nejasno u kojem je načinu vožnje bilo automobil, odnosno je li bio uključen autopilot.

Žerom Kume (Jerome Coumet), gradonačelnik 13. pariške četvrti, je na Twitteru napisao kako prvi elementi istrage ukazuju da je vozilo imalo poteškoće s akceleratorom.Možda će Vas zanimati i:

Back to top button