KulturaTuzla

Večeras premijera kratkih igranih filmova Mladih Tuzle

Na sceni Pozorišta mladih Tuzle (dvorana Kaleidoskop) večeras će, s početkom u 18.00 sati biti premijerno prikazana dva kratka igrana filma nastala u produkciji Udruženja „Mladi Tuzle“ i Pozorišta mladih Tuzle u partnerstvu sa Srednjom „Savremeno – umjetničkom školom“ Tuzla.

Riječ je o kratkim igranim filmovima nastalim kao ispitni materijal u okviru Filmskog studija Mladih Tuzle pod rukovodstvom Feđe Ibrišimovića i mentorstvom Amile Beširović i Adnana Mujkića. Autor filma „Sigurica“ je Muris Vehabović, a autori  filma „Trica“ su Lamija Redžepagić i Tarik Dedajić. Oba filma tretiraju temu ovisnosti mladih o kockanju i igrama na sreću i dio su finalnih aktivnosti projekta „Kadar stvarnosti“ podržanog od Grada Tuzla i Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke. Kao prateći sadržaj u holu dvorane biće prikazana izložba fotografija iz procesa rada na projektu čiji je autor Lamija Redžepagić.

Nakon prikazivanja filmova sa publikom se realizuje okrugli stol na temu odgledanog sadržaja.

Premijera filma je dio programa obilježavanja prve godišnjice Srednje „Savremeno – umjetničke škole“ Tuzla.Možda će Vas zanimati i:

Back to top button