LifestyleTuzlanski kanton

Saopćenje ministra Barakovića u vezi sa odvijanjem nastave u TK

Doc. dr. Elvis Baraković, ministar obrazovanja i nauke u Vladi TK obratio se jučer javnosti putem svog Facebook profila, a u vezi sa prekidom nastave u TK zbog vremenskih nepogoda.

Saopćenje prenosimo u nastavku:

“Poštovani učenici, roditelji, kolegice i kolege, kao odgovor na veliki broj upita zabrinutih roditelja želim da objasnim da prekida nastave u školama na području Tuzlanskog kantona neće biti.

Prekid nastave i prelazak na online model nastave se eventualno može desiti u onim školama u kojima ne budu obezbijeđeni osnovni uslovi za rad učenika i zaposlenika, o čemu menadžment škole treba blagovremeno da obavijesti Ministarstvo.

Ministarstvo obrazovanja i nauke TK do ovog momenta nije primilo niti jedan zahtjev od direktora neke od škola za prekid nastave i prelazak na online model nastave.

Da li će se to desiti u u ponedjeljak tokom dana, vidjet ćemo.

U ponedjeljak ćemo razgovarati o novonastaloj situaciji oko vremenskih neprilika i organizacije nastave u školama.

U komunikaciji smo i sa Civilnom zaštitom koja nas izvještava o situaciji u Kantonu, te i na taj način pratimo situciju.

Nastava se može obustaviti u školama iz lokalnih zajednica koje proglase stanje prirodne nesreće.

Želim još jednom da naglasim da najvažnija stvar za učenike, uz naravno njihovo zdravlje i sigurnost, jeste da su u školskim klupama sve dok postoje uslovi za to. Zbog odgoja i obrazovanja! I lično ću se uvijek zalagati za to, kao što sam i svo ovo vrijeme u toku pandemije.” – navodi se u saopćenju resornog ministra.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button