KulturaTuzla

Tetar kabare Tuzla: Na XIX TKT Fest-u bit će upriličeno gostovanje predstave “Gospođica Julija”

Na XIX TKT FEST-u 11. 12.2021. godine, u Teatru kabare Tuzla bit će izvedena predstava “Gospođica Julija” Augusta Strindberga.

Drama ‘’Gospođica Julija’’ je napisana 1888. i premijerno izvedena 1906. godine. Poznata je kao jedno od najznačajnijih djela Strindberovog opusa tzv. nordijske drame, odnosno jedno od najčešće izvođenih i ekraniziranih dramskih djela u 20. stoljeću. Radnja komada se događa na imanju švedskog grofa na Ivan dan 1874. godine. Naslovna protagonistica je grofova kćer koja, motivirana dosadom, ali i nastojanjem da razbije moralne i druge barijere koje stvara njen položaja, započinje flert, a potom i ozbiljnu vezu sa Jeanom, slugom koji joj, usprkos niskog društvenog porijekla, imponira svojim poznavanjem svijeta izvan grofovskog imanja.

Predstava je nastala u koprodukciji Gradskog kazališta Joza Ivakić Vinkovci i Hrvatskog Narodnog kazališta u Osijeku. Uloge tumače Matea Marušić, Vladimir Tintor i Petra Bernarda Blašković. Nakon odigrane predstave, Teatar će proglasiti najbolju predstavu ocijenjenu od strane publike.

Predstava za djecu “Hoću kući”, autorice Jasminke Petrović, odgađa se zbog tehničkih razloga za 19.12. (nedjelja) u 18 sati.

Pozivom na broj 035 264 733 možete dobiti više informacija o predstavama i rezervisati svoje ulaznice.

Budite dio kulturne promjene! Dobro nam došli.

Broj mjesta je ograničen u skladu sa aktuelnim higijensko – epidemiološkim mjerama i propisima. Teatar kabare Tuzla zadržava pravo izmjene programa.

Nedjelja, 19.12.2021.

18:00 Premijera predstave za djecu ”Hoću kući”

Autorica: Jasminka Petrović

Režija: Enver Hasić

Teatar kabare Tuzla / Bosna i Hercegovina

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button