Vijesti

“Storidž 2”: Uhapšeni predati Tužilaštvu BiH, među njima i Dragan GavrilovićU nastavku akcije “Storidž 2” ukupno je dvadeset uhapšenih osoba, a među njima je i bivši komandir Žandarmerije u Gradiški koji je od ranije pod suspenzijom Dragan Gavrilović.

Uhapšeni su danas predati Tužilaštvu Bosne i Hercegovine nakon krim obrade.

Prilikom jučerašnjih pretresa koji su izvršeni na više od 50 lokacija na području Banjaluke, Gradiške, Bijeljine, Doboja i Novog Grada pronađeno je i privremeno oduzeto 1.850 eura, 70.000 KM, jedna poluautomatska puška, tri automatske puške, dva pištolja, određena količna municije, veći broj mobilnih telefona, tablet uređaja, veći broj sim kartica i prenosivih memorijskih uređaja, improvizovana laloratorija za vještački uzgoj opojne droge marihuane sa pratećim dijelovima, kao i dva putnička motorna vozila. U pitanju je međunarodni kriminal.

Takođe, službe su priznale da je korišten je veliki broj Sky aplikacija za tajno komuniciranje.

U ovoj akciji policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske sudjelovali su sa policijskim službenicima Državne agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA), a pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine.Možda će Vas zanimati i:

Back to top button