BiH

Mirsad Hadžikadić kreće u utrku za Predsjedništvo BiH
Danas je u Sarajevu predstavljena nova koalicija u BiH pod nazivom Koalicija “Država”, na kojoj je objelodanjeno da će njihov kandidat za člana Predsjedništva BiH biti Mirsad Hadžikadić, predsjednik Platforme za progres.

Pored Platforme za progres koaliciju čine Nezavisni blok, Pokret Red i Posavska stranka i oni će pokušati biti velika promjena na Općim izborima 2022. godine.

“Osnovna ideja PZP-a je bila da svojim djelovanjem pomogne da se promijeni politička paradigma i da se vrati dostojanstvo, konstruktivni pristup za rješavanje i međusobno uvažavanje. Principi koji vode PZP-a su utkani u manifest Koalicije Države. Prvi princip je država, a to je posebno važno danas kada je BiH pod udarom snaga koje žele da je nema, blokiraju rad institucija, pokušavaju narušiti suverentitet I integritet, žele oduzeti zajedničku budućnost…”, kazao je.

Poručio je da je životni standard ugrožen na svakom dijelu BiH.

“U BiH se ne vodi ideološka nego vrijednosna borba. Između onih koji vide znanje, poštenje i mlade kao ključ uspješne države i onih koji promoviraju kriminal, nepoštenje i slično”, dodao je.

On je kazao da samo pravedna i efikasna država može biti jaka i bogata, a samo jaka i bogata može osigurati građanima prava koja zaslužuju.

“To je cilj Koalicije Država. Pozivam sve stranke, udruženja i pojedince koje vjeruju u isto da nam se pridruže”, poručio je.

Na današnjoj press konferenciji Mirsad Hadžikadić, Senad Šepić, Adis Arapović i Ninoslav Sušilović poručili su da BiH treba novi zamah, ekonomski prosperitet i funkcionalno društvo i država BiH, ali i jasan odgovor na negativne politike Zagreba i Beograda prema Sarajevu.

Koalicioni partneri će staviti sve stranačke resurse za veliku podršku svom kandidatu, ali se nadaju da će i drugi pristupiti Koaliciji “Država”.

Podsjetimo da je Hadžikadić na prošlim Općim izborima osvojio više od 50 hiljada glasova za mjesto člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda.

Izvor: Klix.baMožda će Vas zanimati i:

Back to top button