BHING

Namik Hrle na ovogodišnjem BH Engineering week govori na temu “Može li umjetna inteligencija biti vjerodostojna?”

Namik Hrle na ovogodišnjem IV Međunarodnom BH Engineering week-u osmog decembra u Sarajevu održat će panel na temu “Trustworthy AI: Može li umjetna inteligencija biti vjerodostojna?”

Namik Hrle je vođa razvoja IBM Watson Core i Cloud Pak Platform tehnologija i direktor IBM-ove Data and AI laboratorije u Njemačkoj. Pripada maloj broju eksperata koji nose titulu IBM Fellow, najviši stupanj IBM-ove tehničke karijere, priznanje koje IBM dodjeljuje za najveći nivo tehničkog znanja, inovacije, doprinosa IBM-ovim poslovnim rezultatima, eksterne i interne reputacije, te promocije karijere tehničkih talenata. Namik je član IBM-ove Akademije, vijeća tehničkih eksperata, nosilac naslova IBM Master Inventor sa 70 patenata, brojnih nagrada i priznanja.

Njegova specijalnost je korištenje podataka i umjetne inteligencije kao osnove digitalne transformacije i modernizacije poslovanja.

Ovogodišnji BH engineering weeks održava se osmog decembra u Sarajevu te od 15. do 17. decembra u Tuzli, a ugostit će više od 60 stručnjaka koji će prisutnima dati mnoge korisne informacije iz raznih oblasti inžinjeringa.

Kompletan program je dostupan na: www.bhing.ba/program
Besplatno se registrujte odmah na: www.bhing.ba/registracije

Ne zaboravite pogledati i sjajni intervju sa Namikom, kojeg je vodio dr.sc. Emir Džanić, direktor za inovacije na Cambridge-u, u okviru BH Engineering Weeks 2019.

 

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button