PromoTehnologija

Trebate pomoć s vešom? QuickDrive tehnologija skraćuje vrijeme pranja za 50%
Pranje veša je jedna od aktivnosti koja, posebno velikim porodicama, može oduzimati mnogo vremena i zahtijevati stalnu brigu hoće li rezultat biti kakav očekujemo. Osluškujući ove potrebe Samsung je za svoje veš mašine razvio inovativu QuickDrive™ tehnologiju.

Ova tehnologija smanjuje vrijeme pranja za 50%, a potrošnju energije za 20%. Pritom efikasnost čišćenja ni u jednom trenutku ne dolazi u pitanje.

Prve Samsung veš mašine s ovom tehnologijom predstavljene su prije tri godine i od tada se usavršavaju. Imaju jedinstveni Q-Drum bubanj koji se sastoji od velikog glavnog bubnja i pozadinske ploče koja se okreće odvojeno. Time je omogućeno pomicanje odjeće dinamičnim djelovanjem potaknutim dvostrukim silama, a takvo dinamično pranje brže uklanja nečistoće. Uz to, pranje veša je brzo, snažno i nježno.

Opran veš u mašini za samo 39 minuta

Svjesni da se u nekim domaćinstvima veš pere svakodnevno i u želji da skrate taj proces, u Samsungu su osmislili program Super Speed zahvaljujući kojem veš možete oprati za svega 39 minuta. Uz dodatne inovacije poput Eco Bubble funkcije osigurano je snažno čišćenje miješanjem vode, deterdženta i zraka čime nastaju moćne mjehurići. Oni brzo ulaze u tkaninu koju perete i lako uklanjaju prljavštinu, istovremeno čuvajući boju i tkaninu, a štedeći energiju. Ova karakteristika pruža snažno čišćenje i pri niskim temperaturama pranja.
Izdvajamo još jednu važnu karakteristiku, a to je Speed Spray, koja skraćuje vrijeme ispiranja, dok Swirl+ bubanj ubrazava centrifugu s obzirom da njegova struktura pospješuje odvod vode putem kapilarnih kanala.

Mašina koja sama dozira i štedi vaš deterdžent

Noviji modeli imaju i inovativne senzore AI Wash koji zahvaljujući umjetnoj inteligenciji procjenjuju težinu veša u mašini i primjenjuju optimalnu količinu vode neophodne za pranje. Također imaju senzore koji procjenjuju koliko je vaš veš zaprljan te optimiziraju količinu potrošenog deterdženta.

Samsung je ove godine predstavio i odjeljak za deterdžent i omekšivač veša u koji možete nasuti količine dovoljne za cijeli mjesec i ne brinuti jer će mašina automatski upotrijebiti količinu koju procijeni da je potrebna.

Dodavanje veša i u toku pranja

Zaboravili ste ubaciti košulju, a mašinu ste već uključili? Nema problema! Add Wash vrata omogućavaju da jednostavno i brzo dodate novi komad odjeće ili deterdženta i nakon što ciklus prnja počne. Ovo je posebno korisno kada želite ubaciti odjeću za ručno pranje koju jednostavno želite samo isprati ili centrifugirati.

Od mnogobrojnih inovacija spomenut ćemo i higijensku paru koja pruža odjeći dubinsko čišćenje i poboljšava kvalitet tog procesa pri pranju bez prethodnih tretmana. Para se otpušta sa dna bubnja kako bi svaki predmet bio temeljito zasićen, a na ovaj način se uklanja ukorijenjena prljavština i 99,9% bakterija i alergena.

Za higijenski čistu unutrašnjost vaše mašine pobrinut će se opcija Drum Clean, tako da možete biti sigurni da bakterije i neprijatni mirisi ne stanuju u njenom bubnju. Mašina će vas automatski obavijestiti kad treba čišćenje, što je nakon svakih 40 ciklusa.

Samsung garantuje izdržljive performanse motora, a uz to Digital Inverter tehnologija služi za tiši i snažniji rad, uz trošenje manje energije od univerzalnog motora. Garancija na ovaj motor je čak 10 godina.

Sve informacije o Samsung veš mašinama pronađite na ovom LINKU.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button