KulturaTuzla

Narodno pozorište Tuzla: U utorak na repertoaru predstava “Kreketanje”
U Narodnom pozorištu Tuzla će u utorak, 30. novembra, biti izvedena predstava “Kreketanje” u režiji Aleša Kurta, autora Almira Bašovića.

“Kreketanje” je komad iz Bašovićeve zbirke “Četiri i po drame”, žanrovski definiran kao komedija s tezom o sličnosti pozorišta i stvarnog života. Predstava “Kreketanje”, premijerno je izvedena polovinom marta i naišla je na odličan prijem kod publike i pozorišne kritike.

Autor Almir Bašović želi kroz “Kreketanje” koje naziva “predstavom o predstavi” pokazati važnost pozorišta i scenske igre.

U predstavi “Kreketanje” igraju: Elvis Jahić, Siniša Udovičić, Nedim Malkočević/Hasan Sušić, Elmir Krivalić, Jasmina Dedić-Ibrić, Jasmina Ibrahimović, Luka Spasojević, Selma Gusinac i Samina Mujkanović.

Predstava se izvodi u sali Narodnog pozorišta Tuzla, a sve dodatne informacije i rezervacije mogu se dobiti na telefone: 035 251-645 i 251-646  u Marketing službi Narodnog pozorišta Tuzla.

Zbog trenutne epidemiološke situacije na snazi su mjere ograničenog broja posjetilaca u zatvorenom prostoru. Molimo cijenjenu publiku da na vrijeme rezervišu ulaznice kao i da se pridržavaju preporuka Kriznog štaba u cilju sprječavanja širenja zaraze koronavirusom, kao i istaknutih pravila i mjera od strane Narodnog pozorišta Tuzla.Možda će Vas zanimati i:

Back to top button