Covid-19Tuzlanski kanton

Apel Grupacije ugostitelja TK: Nastaviti sa poštovanjem dogovora i mjera
Članovi Grupacije ugostitelja TK koja djeluje pri Udruženju za trgovinu, ugostiteljstvo i turizam Kantonalne privredne komore Tuzla, održali su sjednicu Odbora Grupacije.

Istaknuto je ovom prilikom zadovoljstvo saradnjom sa Vladom Tuzlanskog kantona, resornim ministarstvima, Koordinacionim tijelom Vlade Tuzlanskog kantona za praćenje stanja pandemije COVID-19, Upravom za inspekcijske poslove TK.

Proteklih dana vođen je konstruktivan dijalog, pokazalo se i u praksi da privreda sa svim svojim granama, granska komorska udruženja sa svim grupacijama, mogu, žele i trebaju biti partner Vladi u zajedničkom rješavanju svih problema.

Zadovoljstvo je činjenicom da je došlo do povećanog broja vakcinisanih građana TK, dobrim dijelom i zbog posljednjih aktivnosi u ugostiteljskim objektima. Raduje podatak da je Vlada obezbijedila dovoljne količine vakcina za građane koji sada mogu birati proizvođača.

Za svaku pohvalu su aktivnosti i ponašanje pripadnika MUP prilikom pojačanih kontrola ugostiteljskih objekata kao i uposlenika Uprave za inspekcijske poslove TK, koji su pokazali visok stepen spremnosti na saradnju, na zajedničke napore u suzbijanju nepravilnosti na terenu, spremnost da djeluju preventivno i edukativno.

Sa ovog sastanka, upućuje se apel svim ugostiteljima okupljenim u komorsku Grupaciju ugostitelja TK, da se nastavi sa korektnim, profesionalnim i odgovornim odnosom, da se sa Covid redarima pojačaju kontrole gostiju na ulasku u objekte, da se na vidnim mjestima istaknu odluke i pravila vezani za higijensko-epidemiološke mjere, da se istih u najvećoj mogućoj mjeri pridržavaju, za opšte dobro i za stvaranje uslova za sigurnije okruženje koje će dovesti i do slabljenja mjera, proporcionalno padu broja oboljelih, odnosno, povećanju broja vakcinisanih građana.

Također, apeluje se na sve ugostitelje na području TK da se pridruže ovoj Grupaciji kako bi se u što većem broju, zajednički zalagali za bolji status, bili što jači, organizovaniji, kako bi ostali kvalitetan partner Vladi i kako bi stvarali što povoljniji poslovni ambijent na području Tuzlanskog kantona.

Izvor: Kpktz.baMožda će Vas zanimati i:

Back to top button