Sport

Zlato i bronza na Balkanskom prvenstvu za takmičare KBS “ORKKA” Lukavac

Klub borilačkih sportova “ORKKA” Lukavac je na Balkanskom prvenstvu, održanom u Rijeci od 25. do 28.11.2021., ostvario izuzetne rezultate.

Na prvenstvu, od 700 takmičara koji su dolazili iz Bugarske, Albanije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Grčke, Kosova, Srbije, Crne Gore, Slovenije, Makedonije, Kipra, Rumunije i Turske dva takmičara KBS “ORKKA” Lukavac okitili su se zlatnom i bronzanom medaljom.
Od četiri takmičara iz KBS “ORKKA” Lukavac zlatnom medaljom okitio se Haris Muradbašić sa muškom U21 ekipom BiH, dok je emir Halilović osvojio bronzanu medalju u izuzetno jakoj kategoriji -52 kg.
Haris Muradbašić je u kategoriji  mlađih seniora -84 kg osvojio peto mjesto, dok je mladi Bakir Omerović zauzeo sedmo mjesto u kategoriji mlađih seniora -67 kg.
Željko Zombra, trener i selektor muške juniorske reprezentacije BiH, istakao je zadovoljstvo postignutim rezultatima te rekao pojedinosti o nadolazećim takmičenjima za KBS “ORKKA” Tuzla:
“Što se tiče planova, sa obzirom da je kraj godine, mi imamo jedan vrhunski event u Italiji. To je svjetska liga za mlade koja će se održati sredinom decembra u Veneciji. Ispred KBS “ORKKA” Lukavac nastupit će Emir Halilović u kategoriji kadeta -52 kg i Benjamin Husić u kategoriji juniora -61 kg. To je posljednje oficijelno takmičenje u 2021. godini i očekujemo dobre rezultate.”

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button