Tuzla

Protiv Covid-19: U Domu zdravlja Tuzla počela vakcinacija i djeceU Javnoj zdravstveno-nastavnoj ustanovi Dom zdravlja “Dr Mustafa Šehović” Tuzla, započela je vakcinacija djece protiv Covid-a 19, starije od 12 godina.

Svi roditelji koji to žele mogu dovesti svoju djecu za vakcinaciju.

Prema porepuci Svjetske zdravstvene organizacije, djeci se daju vakcine proizvođača Pfizer.

– Prema preporukama koje su došle sa federalnog nivoa, krenuli smo sa vakcinacijom djece. To se najprije odnosi na djecu koja ima neka teža hronična oboljenja ili dijagnoze. Potom djeca koja su sklona oboljenu od Covida 19 i koja bi mogla imati težu kliničku sliku. Naravno, vakcine su dostupne i za ostalu djecu, kazala je za Tuzlainfo.ba dr. med. Džana Atlić iz Doma zdravlja.

Dodaje se da je prije vakcinacije neophodno da nadležni doktor utvrdi da ne postoje kontraindikacije, niti privremene niti trajne. Zahtjev za vakcinaciju za maloljetnu djecu potpisuje roditelj ili staratelj.

Vakcinacija se može obaviti u pripadajućim domovima zdravlja, odnosno vakcinalnim centrima/punktovima. Pored Doma zdravlja Tuzla u našem gradu to su: Mikrostanica, Ambulanta Slavinovići, Solina, Husino i Bukinje.

Radno vrijeme za vakcinaciju u Domu zdravja Tuzla je do 20h časova, a u navedenim ambulantama do 15h.

Izvor: Tuzlainfo.baMožda će Vas zanimati i:

Back to top button