Za Dženanu Sokolović prikupljeno 250.000 KM

- in BiH
sokolović

Nakon 48 sati od pokretanja kampanje za Dženanu Sokolović, majku koja danas živi težak život sa ukupno 150 maraka primanja, a kojoj je u ratu ubijen sedmogodišnj sin Nermin Divović, a ona teško ranjena prikupljeno je oko 250 hiljada maraka.

Humanitarna organizacija Pomozi.ba objavila je apel za pomoć majci Dženani, a u roku od dva dana od strane 40 hiljada ljudi dobrog srca skupljeno je četvrt miliona maraka.

– Koliko samo srce imaju Bosanci i Hercegovci! Prikupljena sredstva dovoljna su da ovoj  izmučenoj ženi osiguraju mirnu budućnost, a obzirom da se radi o izuzetno velikom iznosu, prebacivanje će se raditi planski kako Dženana više nikada ne bi bila prisiljena da izađe na ulicu i prosi.

 Obzirom na naše dosadašnje iskustvo kada su u pitanju veća sredstva za neku porodicu, gdje smo se nagledali svega i svačega, od pokušaja postojeće i nepostojeće rodbine da se dočepaju dijela sredstava pa do pokušaja zloupotrebe od strane samih korisnika, mi smo razvili mehanizme kako da spriječimo mogućnost bilo kakve zloupotrebe. Kada je u pitanju ovaj slučaj, namjera je bila da se Dženani koliko toliko olakša svakodnevnica, a na osnovu prikupljenih sredstava slobodno možemo reći da je osigurana do kraja života – objavljeno je na stranici Pomozi.ba

Izvor: Avaz.ba