Mirjana Marinković-Lepić: Bosna i Hercegovina je zemlja dobronamjernih ljudi

- in BiH, praznik
mirjana

Danas se na prostoru Bosne i Hercegovine svečano obilježava jedan od najvažnijih praznika, Dan državnosti BiH.

Povodom ovog značajnog praznika Radio Kameleon je razgovarao sa mnogim istaknutim ličnostima u raznim sferama djelovanja.

Jedna od njih je i Mirjana Marinković-Lepić, zastupnica Naše stranke u Predstavničkom domu Parlamenta BiH.

Mirjana Marinković-Lepić nam je, povodom Dana državnosti, ispričala koje su to prve asocijacije koje je vežu za Bosnu i Hercegovinu:

“Kada se pomisli na BiH, meni je prva asocijacija dobrota ljudi. Jedna otvorenost, zajedništvo i dobronamjernost. Kada se odvojimo od ljudi, sljedeća asocijacija na Bosnu i Hercegovinu su prirodne ljepote. Mi zaista imamo prekrasnu zemlju, ali nažalost zbog sistema u kojem živimo čini mi se da to dovoljno ne iskorištavamo na dobrobit građana Bosne i Hercegovine.”

Ramiz Zmaj istakao je šta ga prvo asocira i veže za Bosnu i Hercegovinu:

“Prvo što me veže za Bosnu i Hercegovinu je rudar. Kad je krenula prva frka, rudari su bili. Husinska buna isto rudari su bili. Sad ovo što se dešava, čini mi se da se može desiti da oni promijene nešto, jer niko više nema smjelosti da nešto napravi.”

Ramiz Zmaj je također istakao da njemu Bosna i Hercegovina predstavlja sve i da je jedan od mnogih koji su se borili za ovu zemlju.

Ekipa Radio Kameleona Vam svima želi sretan Dan državnosti, sa iskrenim nadanjem da ćemo svi biti bolji ljudi.