Promo

UNIQA Osiguranje sadnjom 500 stabala podržalo projekat “Tvoj CO2” Pošumljavanjem umanjen karbonski otisak za 712,5 metričkih tona CO2
Osiguravajuće društvo UNIQA Osiguranje d.d. Sarajevo ove godine uzelo je aktivno učešće u projektu “Tvoj CO2” koji se odvija u organizaciji UNDP-a, a koje podrazumijeva masovno pošumljavanje na različitim teritorijama u Bosni i Hercegovini.

Cilj ovog projekta jeste očuvanje životne sredine i ublažavanje klimatskih promjena, koje su već vidno prisutne u Bosni i Hercegovini, te ostavljaju značajan trag na kvalitet života stanovništva. Pored motiva za smanjenje globalnog zagrijavanja, UNIQA Osiguranje je učešćem u ovom projektu željelo skrenuti pažnju i na benefite prirode na zdravstveno blagostanje ljudi.

Povećan trend sječe šuma donijelo je sa sobom mnoge negativne efekte, kao što je nekvalitetan i zagađen zrak koji je uzrok mnogih respiratornih oboljenja, a smanjenje zelenih površina utječe i na povećanje stresa i psihičko blagostanje stanovništva.

Kao Društvo čija se misija ogleda u poboljšanju kvalitete života pojedinaca ali i zajednice, UNIQA će se i u budućnosti sličnim ekološkim akcijama zalagati za jačanje ekološke kulture i svijesti u Bosni i Hercegovini. Tokom projekta, od strane UNIQA Osiguranja posađeno je 500 sadnica bijelog i crnog bora kao i hrasta kitnjaka na lokacijama Sarajeva, Mostara i Doboja, te je umanjen karbonski otisak za čak 712,5 metričkih tona CO2.Možda će Vas zanimati i:

Back to top button