Lifestyle

Vrijeme je da se posvetite sebi: Joga za savršeno zdravlje tijela i uma










Tražite li za sebe neku aktivnost koja će povoljno utjecati na cijeli vaš organizam, osobito ako ste izloženi povećanom stresu, definitivno biste trebali isprobati jogu.

Blagotvorna je kako za tijelo tako i za um, i ako ste u nedoumici navest ćemo vam nekoliko primjera zbog čega se sve više ljudi okreće prakticiranju joge, jer ona ne samo da poboljšava vaše zdravlje, nego i radi na vašem mentalnom stanju.

Čini se kao da svake godine popularnost dobije neki novi način vježbanja ili neka nova dijeta, ali joga je oko nas već stoljećima i to je dokaz njene učinkovitosti, ali ujedno i dokaz da njene metode djeluju.

Ako nemate mogućnosti za baviti se jogom nego samo kod kuće, postoji mnoštvo online uputa i web stranica s kojima samostalno možete raditi na svom napretku iz dana u dan.

Prakticirajući jogu osim što ćete povećati svoju fleksibilnost, ojačat ćete i izgraditi svoje mišiće. Definitivno je da će joga pridonijeti poboljšanju vaše energije i vitalnosti, ali također ćete osjetiti sve njene blagodati kada vam se popravi i stanje vašeg metabolizma, kao i imuniteta.

Naučite osnovne asane: ne bojte se riječi “pas licem prema dolje”, “dizalica” (koja se također naziva “bakasana”), pa čak i “poza leša” (ili shavasana).

Uključite YouTube video s treningom hatha joge i pažljivo posmatrajte instruktora.

Časovi joge naučiti će vas kontrolirati tijelo i um, istinski vas opustiti i riješiti napetosti i negativnosti.

Ako vam ovo nije dovoljno, postavite sebi određene ciljeve: obećajte sebi da ćete naučiti kako raditi stojeći ili meditirati sat dnevno.

Pobjede motiviraju i nadahnjuju!



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button