TehnologijaU fokusu

DKR centar: Studenti iz Australije na treninzima robotike u Tuzli













Nakon uspješno završenih treninga u julu mjesecu sa prvom grupom studenata iz Australije sa La Trobe Univerziteta iz Melburna, nova grupa studenata boravi u Tuzli na treningu robotike.

Ovaj put devetnaest njih odlučilo se za trening robotike u DKR Centru u Tuzli kao i istraživanje Bosne i Hercegovine. U okviru programa istraživanja Bosne i Hercegovine imali su priliku posjetiti Sarajevo, Mostar, Blagaj, Jajce, Jahorinu, Gradačac, Srebrenik i Banja Luku, gdje su također imali priliku učestvovati i na IEEE BIH Student and Young Professional kongresu u Banja Luci, gdje su svoje inovativne ideje izložili na Innovation Expo-u.

Na trening robotike stigli su puni utisaka te željni znanja koje im nude profesionalci u DKR centru za robotiku.

Studenti su se odlučili za trening u DKR-u zbog izvršavanja redovnih zadataka iz izbornog predmeta dobivajući kvalitetan uvid u robotiku i automatizaciju. Ovo može biti sjajna platforma za ove studente kako bi proširili budući opseg njihovog znanja i iskustva. Studenti potiču iz različitih tehničkih pozadina, kao što su građevina, elektrotehnika, pa čak i cyber sigurnost. Znanje stečeno u DKR Centru daje im mogućnost povezivanja robotike sa svojim studijama.

Ovi mladi studenti iz Australije po završetku kursa dobit će certifikat o završenoj edukaciji koji je priznat na njihovom fakultetu i ulazi u bodove koje moraju skupiti tokom školovanja.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button