BiHSvijetTuzla

Hirurg iz Tuzle među najboljima na svijetu u liječenju srčanih bolesti




Tuzlak Dr. Miralem Pašić poznati kardiohirurg sa dugogodišnjim iskustvom, te 25 godina stoji na čelu jedne od najutjecajnijih klinika za srce na svijetu, Deutsches Herzzentrum Berlin..

 Njegovo ime i rad su sinonim za vrhunsku medicinsku ekspertizu i izvrsnost u liječenju srčanih bolesti.

U svojoj dugogodišnjoj karijeri, dr. Pašić je pomogao hiljadama pacijenata širom svijeta među kojima je i naš Tuzlak Nebojša Stojkov – Frenki kojem je operativni zahvat urađen bez naknade, što govori o velikoj humanosti i pomoći koju je dobio u teškim trenucima.

Možda će Vas zanimati i:

Njegova stručnost i predanost nisu samo impresivni, već su i dokazani činjenicama – njegov uspjeh u liječenju srčanih bolesti je neupitan, a njegova reputacija besprijekorna.

Prof. Dr. Dr. med. Miralem Pasic

Miralem Pašić je podijelio svoje znanje na uglednim sveučilištima u Švicarskoj i Njemačkoj, te je neko vrijeme kao profesor predavao i u Tuzli. U periodu od 1994. do 1995. godine obavljao je funkciju pomoćnika urednika u Evropskom društvu za kardiotorakalne bolesti. Također, aktivno je uključen u rad Društva za torakalne bolesti, Evropske asocijacije za torakalne bolesti i Evropskog društva za vaskularne bolesti kao član.

Profesor dr. Miralem Pašić surađivao je s prof. dr. Emirom Solakovićem na unaprjeđenju kardiovaskularne kirurgije u Sarajevu, zajedno su izveli velik broj otvorenih srčanih operacija. Danas, Miralem Pašić živi u Berlinu, gdje obnaša funkciju profesora na Humboldt sveučilištu te je zamjenik direktora Klinike za srčanu, torakalnu i vaskularnu kirurgiju u uglednoj bolnici za bolesti srca Deutsches Herzzentrum Berlin.

Miralem Pašić je neosporno jedan od najboljih kardiotorakalnih hirurga u svijetu, a njegova stručnost i znanje prepoznata su i na međunarodnoj razini.

A to potvrđuje i stranica adscientificindex.com koja daje rangiranje i indekse za naučnike, institucije i naučni output na osnovu njihovog naučnog uspjeha, a među najboljima nalazi se i naš Tuzlak koji zauzima prvo mjesto za Evropski region.

Srdačno čestitamo profesoru dr. Miralemu Pašiću na izvanrednom postignuću u kardiotorakalnoj hirurgiji i ponosimo se što je naš sugrađanin iz Tuzle ostvario značajne uspjehe na međunarodnoj razini. Želimo mu još veći uspjeh u daljnjem radu te da njegov predan rad i dalje donosi zdravlje i radost pacijentima diljem svijeta.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button