SportU fokusu

MIRZA DŽOMBA NAJAVIO RUKOMETNO SP: “Vrijeme je da razmrdamo svjetsku scenu i te vibracije s nogometnog Svjetskog prvenstva preselimo i na Kauboje, moja želja je polufinale!”










Pamti Njemačku možda i najbolje od svih “kauboja”. Jer upravo se tamo Mirza Džomba, nakon Svjetskog prvenstva 2007. godine, oprostio od hrvatskog dresa, nakon petog mjesta na smotri najboljih. I zato pažljivo analizira ovogodišnju smotru, odbrojava dane, sate…

“Svi znamo kako Nijemci organizuju takmičenja, bit će to Top takmičenje. To su dvije rukometne zemlje, dvije velesile koje su uz nekolicinu drugih možda i najviše doprinijele svjetskom rukometu”, najavit će 41-godišnji Mirza premijerno Svjetsko prvenstvo na kojem će domaćini biti dvije zemlje.

Možda će Vas zanimati i:

Naravno, u fokusu natjecanja s ovih prostora, a koje starta 10. januara, svakako će biti forma “kauboja”, na kraju i konačni rezultat.

“Gledam ovo prvenstvo s maksimalnim optimizmom. Malo smo u blagom padu, svima nam je žao što nam se dogodilo na prošlogodišnjem Europskom prvenstvu u Hrvatskoj. Sreća je u ovom sportu što svake godine imaš veliko takmičenje, pa se to može brzo ispraviti”, nasmijao se i nastavio:

“Vratio se Duvnjak, to je sjajna stvar, čitam pozitivne najave od igrača i svi s optimizmom iščekujemo ovo prvenstvo. Nadam se da je vrijeme da se vratimo u uski krug osvajača medalja. Moja lična želja je polufinale, ali hajde pričekajmo prvu utakmicu, pa da vidimo kako će se cijela ova priča zalaufati”.

Handball – Men's EHF European Handball Championship – main round Group I – Croatia v Norway – Arena Zagreb, Zagreb, Croatia – January 20, 2018. Croatia's team reacts. REUTERS/Marko Djurica – UP1EE1K1MVJV1

Ovoga puta, baš kao i u ispraćaju “zlatne generacije” 2003. godine, nema nekog imperativa javnosti, pritiska. Upravo u tim okolnostima hrvatski reprezentativci kao da imaju “dodatno paljenje”…

“Upravo tako, a evidentan je dokaz tome golemi pritisak koji su nosili hrvatski igrači na domaćem Europskom prvenstvu. Vjerujem da će ove godine sve biti pozitivnije. Malo nam je falilo prošle godine, treba nam malo sreće, baš kao i nogometašima u Rusiji, da se neke stvari malo poklope, ta psihička barijera da se probije, a i naravno da ne bude ozljeda”, rekao je Džomba.

Hrvatska je imala sreće, pa će svoje utakmice igrati u skupini B, odnosno u minhenskoj Olimpijskoj dvorani koja ima kapacitet od 12.000 mjesta. Udaljenost od 500 kilometara od Zagreba svakako garantuje veliku podršku s tribina, uz tradicionalne “gastarbajtere”…

“Uvjeren sam da će sve biti krcato od hrvatskih navijača, da će to biti istinski spektakl pratiti svaku utakmicu. Naši navijači uvijek su nas nosili, tako će biti i u Njemačkoj i Danskoj”, uvjeren je Mirza.

Mogu li se možda ovih čarobnih šest mjeseci za hrvatski sport nekako “preliti” i na januar nakon srebra nogometaša, osvajanja Davis Cupa od strane tenisera, svih individualnih nagrada Luke Modrića, Dinamovog “proljeća”…?

“Da, uvjeren sam u to, vrijeme je da razmrdamo svjetsku scenu i da tu euforiju prenesemo i na rukometaše. Vjerujem da se u Njemačkoj i Danskoj može dogoditi nešto posebno, jer svaka zlatna generacija ima negdje svoj početak i ne znam zašto se to naprimjer ne bi dogodilo baš za nas tokom ovog SP-a. Bitno je da se i nešto poklopi za nas. A i da ne gledamo ništa tragično u slučaju poraza”.

Kladionice kažu šesto mjesto…

“Pa da, to je nekakva realnost, mi smo po kvaliteti među pet-šest ekipa, po snazi to je to nekakvo šesto mjesto. Pobjednik će se tražiti među europskim državama, iako ne treba olako shvatiti ostale momčadi, imali smo mi problema s Južnoamerikancima, Brazilom, a i Katar je dosta toga pokupovao. Igrat će na prvenstvu i ujedinjena Koreja, vidjet ćemo kako će to izgledati”, rekao je bivši hrvatski reprezentativac.

Cropix

 

Jeli bila dobra odluka zadržati Linu Červara na klupi nakon što realno nije ispunio cilj, izborio polufinale na Europskom prvenstvu u Hrvatskoj?

“Mislim da nam sada treba mir, lako ćemo poslije prvenstva analizirati. Mislim da je to možda bila i dobra odluka da se donese jedna stabilnost, da se ne cijepaju selektori odmah poslije svakog natjecanja. Kažem, ostavimo tu temu za iza prvenstva, tad je pogodnije za analize”, zaključio je Mirza.

Prva utakmica na rasporedu je 11. januara, prvi protivnik je Island, a minhenska Olimpijska dvorana trebala bi biti krcata “kockastim” navijačima. Mirza se potajno nada polufinalu, sve je moguće…

100posto.hr



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button