Aktivista i političar koji je prekrečio mural zločinca Mladića morao napustiti Beograd zbog brutalnih prijetnji

- in Region
aktivista

Đorđo Žujović, srbijanski aktivista i političar SDPS-a, koji je prefarbao mural ratnom zločincu Ratku Mladiću u Beogradu, zbog prijetnji je morao napustiti ovaj grad.

– Čovjek se ne osjeća sigurno poslije svega. Stravične prijetnje je dobio – kazao je sagovornik “Avaza”.

Na društvenoj mreži Twitter objavljeno je da je Žujović zbog prijetnji morao napustiti Beograd.

– Na nagovor i savjet dobrih prijatelja i ljudi kojima vjerujem, poslije onoga što se desilo u srijedu kod murala Ratka Mladića, bio sam prinuđen da jedno vrijeme budem van Beograda, što će se brzo završiti, jer nemam strah, ovdje je više u pitanju zabrinutost – kazao je za “Danas”.

Istakao je da su prijetnje, spremljeni fizički napadi na njega, pa odustajanje od njih, vrijeđanje onih koji su s njim u kontaktu i daju mu javno podršku, postali dio njegovog svakodnevnog života koji je, kako kaže, postao nemoguć.

– Znam šta sam uradio, koliko su mi motivi bili ispravni i čisti, u koje vrijednosti vjerujem i vaspitanje mi nije dozvoljavalo drugačije. Nema potrebe da neko staje u moju zaštitu, ne kukam nigdje niti molim za pomoć, oni koji su bili svjesni u kakvoj sam opasnosti, pružili su mi ruku i ne mogu im to nikada zaboraviti. I oni znaju da neću – rekao je aktivista Žujović.

Izvor: Avaz.ba