Sport

Sloboda se gostujućom pobjedom protiv Veleža vratila na čelo tabele










Tuzlanska Sloboda je u petom kolu Premijer lige upisala četvrtu pobjedu, u kojoj su pobijedili Velež na gostujućoj utakmici rezultatom 2:0.

Velež je u četvrtak u revanš meču trećeg pretkola Konferencijske lige izgubio od švedskog Elfsborga sa 4:1 i na taj način se oprostio od igranja u Evropi.

Očigledno da je taj poraz ostavilo traga na ekipu Feđe Dudića koja ne zna za pobjedu od prvog kola, a crna serija je nastavljena i sinoć.

Sva tri boda je iz Mostara odnijela ove sezone odlična Sloboda koja je slavila sa 2:0.

Velež je bolje otvorio meč. Stvorio je blagi presing od starta te zaprijetio udarcima Dejanovića i Hasanovića sa distance, ali gola nije bilo.

Sloboda je praktično iz prve prave prilike došla do gola. Nakon kornera Kurtalić je loptu glavom vratio ne peterac, a tamo se našao Dženis Beganović koji ju je samo smjestio u praznu mrežu za vodtsvo svog tima.

Hasanović je malo iza toga mogao Rođene vratiti u život, ali je njegov udarac sa 20-ak metara zaustavila prečka gola gostiju.

Iako se to očekivalo, nastavak nije donio presing Veleža. Njihovi napadi su uglavnom bili bezidejni i tromi, što je Sloboda još jednom iskoristila.

Maskimović je u 67. minuti izbio ispred Kačavende i slabo šutirao, ali dovoljno dobro da ta lopta prevari golmana Veleža i završi u njegovoj mreži po drugi put na večerašnjoj utakmici.

Domaći do kraja nisu uspjeli da postignu bar jedan gol i na taj način da se vrate u meč pa su upisali i drugi ovosezonski poraz.

Sa druge strane Sloboda se ovom pobjedom vratila na lidersku poziciju Premijer lige sa 13 osvojenih bodova.

Premijer liga BiH, 5. kolo

FK Velež – FK Sloboda 0:2

FK Velež: Kačavenda, Zvonić, Zeljković, Ovčina, Georgijević, Brandao, Dario, Hasanović, Vehabović, Dejanović, Radovac.

FK Sloboda: Bukvić, Jusić, Devedžić, Čivić, Beganović A., Beganović Dž., Kurtalić, Maksimović, Osmić, Predragović, Balić.

Izvor: Sportsport.ba



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button