Tuzla

Tuzla: Održana javna diskusija „ Moj glas je bitan“










U Tuzli je održana javna diskusija na temu „Moj glas je bitan“ koju organizira kampanja „TvojGlasJeBitan.

Učesnici su detaljnije upoznati o samoj kampanji , a imali su priliku raspraviti o tome koliko je kakav uticaj može donijeti njihov glas na izborima, zašto mladi ne glasaju i koliko povjerenja mladi imaju u sam izborni proces.

Diskusiji su prisustvovali mladi iz NVO organizacija i mladi koji su pripadnici određene političke stranke, a osim mladih iz Tuzle, diskusiji su prisustvovali mladi iz Živinica, Banovića i Lukavca.

„Obzirom da je Tuzla grad aktivnih mladih ljudi, vjerujem da će izlaznost mladih biti velika. Samim svojim učešćem i diskutovanjem na javnoj diskusiji, primjećujem koliko su mladi sve više svjesniji da su baš oni ti koji mogu donijeti promjenu zaokruživanjem listića 15.novembra.“ – Amra Salihćehajić, event menadžer.

Kampanja #TvojGlasJeBitan pokrenuta je od strane mladih ljudi i ima za cilj razvijanje svijesti građana Bosne i Hercegovine o važnosti učestvovanja u izbornom procesu te zauzima isključivo neutralan stav i ne propagira politički program niti jedne političke partije, već zagovara samo i isključivo važnost učestvovanja u izbornom procesu.

Zbog toga na događajima nastojimo okupiti mlade ljude različitih stavova koji pripadaju različitim nevladinim organizacijama, političkim partijama, javnim ustanovama, privatnim preduzećima, sportskim i kulturnim društvima i svim drugim društvenim grupama jer je svaki glas podjednako važan bez obzira na različite stavove i narrative – saopšteno je.

 

Izvor: tuzlainfo



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button