Svijet

Stanivuković se sastao sa Macronom u Jelisejskoj palati u Parizu

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković razgovarao je danas sa predsjednikom Francuske Emmanuelom Macronom u Jelisejskoj palati u Parizu.

Gradonačelnik Banjaluke i predsjednik Francuske razgovarali su trenutnoj situaciji u entitetu Republika Srpska i državi Bosni i Hercegovini, evropskom putu, kao i konceptu zelenih gradova.

“Razgovarali smo o trenutnoj situaciji u Republici Srpskoj sa naglaskom na evropski put kojim mogu i trebaju da idu nove generacije političara. Porška u borbi protiv kriminala i korupcije je neupitna, ali i za naš put prema što većoj transparentnosti institucija, kao jedne od ključnih evropskih vrijednosti”, rekao je Draško Stanivuković.

Dodaje da je dogovorena i saradnja Banjaluke i nekoliko francuskih gradova.

“Dogovorili smo saradnju sa četiri grada u Francuskoj kroz direktnu podršku za tehnološkim projektima (pametni gradovi), ali i projektima iz oblasti ekologije (ekološki gradovi). Banja Luka će za realizaciju projekata iz ovih oblasti moći računati na francuske fondove. Ponosni smo na sve što smo učinili danas, jer se danas u srcu Francuske priča o gradu na Vrbasu”, poručio je gradonačelnik Banjaluke.

Podsjećamo, gradonačelnik Stanivuković nalazi se u Parizu, gdje je pozvan da učestvuje na četvrtom izdanju Pariskog mirovnog foruma, koji se održava od 11. do 13. novembra.

Izvor: Ba.n1info.comMožda će Vas zanimati i:

Back to top button