Svijet

Elon Musk prodao akcije Tesle u vrijednosti od pet milijardi dolara

Izvršni direktor američke kompanije “Tesla” Elon Musk prodao je akcije te firme u vrijednosti od pet milijardi dolara, samo nekoliko dana nakon što je na društvenoj mreži Twitter pokrenuo “referendum” na koji je odgovorilo više miliona korisnika – da li treba da proda deset odsto svog udjela u proizvođaču električnih automobila.

Elon Musk, koji je najbogatiji čovjek na Zemlji i čije je bogatstvo procijenjeno na oko 300 milijardi dolara, ove sedmice je prodao 4,5 miliona akcija. Međutim, on nije sugerisao da li je rezultat „virtuelnog referenduma“ doprinio njegovoj odluci.

Možda će Vas zanimati i:

Većina akcija vrijednih oko 1,1 milijardu dolara prodata je početkom sedmice, u nastojanju izmirivanja poreskih obaveza, ali to je bila planirana prodaja najavljena u septembru. Nije poznato da li su preostale akcije, koje su prodate tokom sedmice, također planirane pred ispitivanje na Twitteru.

„Nedavno ostvareni prihodi značili bi utaju poreza, tako da predlažem prodaju deset odsto svog udjela u Tesli. Da li podržavate ovo?“, upitao je Elon Musk tokom vikenda na Twitteru.

On je istakao da će poštovati rezultate ispitivanja bez obzira u kom pravcu odu. Prema rezultatima ispitivanja, skoro 58 odsto od 3,5 miliona glasova dato je u korist prodaje akcija.

Izvor: Rs.n1info.comMožda će Vas zanimati i:

Back to top button