BiH

Sutra veliki protesti u Banjoj Luci: “Ovo je njihovih posljednjih 365 dana”
Predstavnici opozicionih stranaka održali su danas zajedničku konferenciju za medije na kojoj su najavili sutrašnje velike proteste u Banjoj Luci.

Kako su kazali, građani zaslužuju bolje društvo i došlo je vrijeme da se “režimu koji pljačka RS i pokušava uvesti medijski mrak odlučno kaže dosta”, masovnim izlaskom na veliki narodni protest.

Možda će Vas zanimati i:

Ovo su kazali predstavnici banjalučkih gradskih organizacija SDS-a, PDP-a, DNS-a, SPS-a i pokreta “Banjaluka zove”.

“Pozivamo sve ljude da dođu na Trg Кrajine i da svi zajedno kažemo stop medijskom mraku, aferama i svemu onim negativnim pojavama koje se dešavaju”, rekao je Milan Radović, povjerenik za Gradsku organizaciju SDS-a Banja Luka, prenio je BN TV.

On je rekao da je interesovanje građana za ovaj protest velik i izrazio uvjerenje da će podrška građana biti odličana.

“Naši građani zaslužuju bolje društvo i zato svi zajedno trebamo da se borimo za taj cilj”, naveo je Radović.

Draško Stanivuković, gradonačelnik Banje Luke i predsjednik Gradskog odbora PDP-a, je rekao da će zahtjevi na protestu biti hirurški precizni sa jasno izdefinisanim rokovima.

“Mi smo svjesni da naredna godina nema ni reprizu ni popravni. Naredne godine moramo crvenu bandu da pošaljemo u prošlost i popravno-kaznene domove. Što nas više bude, naši zahtevi će imati veću snagu i poruku. Ovo je njihovih posljednjih 365 dana koje će provesti na vlasti i zato godinu dana pred održavanje općih izbora pravimo ove proteste”, poručio je Draško Stanivuković.

Goran Selak, predsjednik SPS-a, je rekao da su mirni protesti zagarantovano pravo svakog građanina Republike Srpske i pozivao sve dobre, vrijedne i čestite ljude da sutra dođu na Trg Кrajine.

“Pozivam ih da promovišemo slobodarski duh naroda u Banjoj Luci i Republici Srpskoj. Pored toga građane pozivam i da ne nasjedaju na spinove koji se emituju na pojedinim medijima i društvenim mrežama”, poručio je Selak.

Sekretar gradskog odbora DNS-a Srđan Dakić je istakao da je sloboda medija jedna od temeljnih osnova u demokratskom društvu.

Saša Lazić, odbornik pokreta “Banja Luka zove”, kaže da narod ima snažnu potrebu da izađe na protest koja je jača nego ikada do sada.

Izvor: Klix.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button