Tuzlanski kanton

Određen pritvor mladićima iz Lukavca koji su pljačkali apoteke, kladionice i markete
Kantonalni sud Tuzla prihvatio je prijedlog postupajućeg tužioca i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za Harisa Mujića (23) i Albina Omerovića (18) iz Lukavca.

Mujić je osumnjičen da je počinio deset krivičnih djela razbojništvo u periodu od 14. septembra do početka oktobra 2021. godine na području Lukavca, Gračanice i Tuzle, dok je Omerović osumnjičen da je kao saučesnik sa Mujićem počinio dva razbojništva.

Istraga je otvorena i protiv A.K, osumnjičenog da je pomagao Mujiću prilikom razbojništva u Gračanici 28. septembra ove godine, ali je pušten da se brani sa slobode.

Naoružani dolazili do različitih objekata

Postoji osnovana sumnja da je Mujić u sedam navrata automobilom dolazio do različitih objekata, kladionica, apoteka, marketa ili trgovinskih radnji u Lukavcu, Gračanici i Tuzli, maskiran kapom “fantomka” i naoružan pištoljem, te radnicama uz prijetnju pištoljem uzimao novac iz kasa. U dva navrata, u marketima u Gračanici i Lukavcu, maskirani su ulazili Mujić i Omerović i uz prijetnju pištoljima uzimali novac od radnica. U jednoj situaciji Mujića je motociklom pred apoteku u Gračanici dovezao osumnjičeni A.K, te ga sačekao dok je uzimao novac, nakon čega su se zajedno udaljili iz objekta.

Procijenjeno je da je u deset razbojništava, za koje su osumnjičeni Mujić i saučesnici, vlasnicima objekata pričinjena materijalna šteta u ukupnom iznosu od oko 8.500 KM.

Pripadnici MUP-a TK su identifikovali i lišili slobode osumnjičene, te je obavljena kriminalistička obrada. Oni su uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predati u nadležnost Tužilaštva, gdje su ispitani.

Istraga je u toku, saopćeno je iz Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona.

Izvor: Ba.n1info.comMožda će Vas zanimati i:

Back to top button