BiH

Šarović: Umjesto skupa boraca koji traže bolja prava, gura ih se da brane vlast i kockarsku politiku










Predsjednik Srpske demokratske stranke Mirko Šarović smatra da aktuelna vlast u RS-u treba da Boračku organizaciju RS-a ostavi na miru da autonomno radi i donosi odluke.

“Sve što smo mogli vidjeti poslednjih dana je manipulacija boračkom populacijom s jednim jedinim ciljem, a to je spašavanje vlasti,” naveo je.

Šarović navodi da je Boračku populaciju u Republici Srpskoj aktuelna vlast rascjepkala u 17 kolona da bi danas pokušala Boračku organizaciju Republike Srpske iskoristiti u stranačke svrhe.

“BORS na svojim organima treba da usaglasi svoje odluke, a ne da se ti stavovi BORS-a pokušaju kreirati iz centara jedne političke opcije,” pojasnio je Šarović.

Predsjednik SDS kaže da je naivnih i onih koji kratko pamte sve manje i da su građani, a pogotovo borci prozreli igru vlasti.

“Umjesto da imamo skup boraca kojim bi se tražio novi zakon o pravima boraca koji granatuje pravičnost za borce, borački dodatak od 5 KM po mjesecu učešća u ratu, izmjene u oblasti invalidnina jer preko 20 hiljada invalida rata danas prima iznos na mjesečnom nivou od 30 KM do 100 KM a na prvi posao još čeka 1.660 djece poginulih boraca, danas neko gura borce u prve redove da brane aktuelnu vlast,” naglasio je Šarović.



Izvor
Klix.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button