Svijet

Nekoliko njujorških škola zabranilo kostime iz serije Squid Game za Noć vještica

Kostimi inspirisani južnokorejskom serijom “Squid Game” traženi su za ovogodišnju Noć vještica u SAD, ali su škole u državi Njujork odlučile da ih zabrane ocijenivši da je ta vrlo popularna Netflixova serija suviše nasilna za djecu.

Za Noć vještica djeca u SAD mogu da dođu u kostimu na nastavu posljednji dan škole prije tog praznika koji ove godine pada u nedjelju.

Možda će Vas zanimati i:

Ali u školskom okrugu Fajetvil-Manlius, na sjeveru američke države Njujork gdje se nalazi šest škola među kojima tri osnovne, kostimi inspirisani tom serijom neće biti dozvoljeni u petak „zbog nasilnih poruka koje mogu da inspirišu“, naveo je upravitelj Kreg Tajs u saopštenju proslijeđenom medijima.

Serija koja je postala svjetski fenomen prikazuje ličnosti iz marginalizovanih dijelova Južne Koreje koje učestvuju u tradicionalnim dječijim igrama da osvoje velike sume novca, ali gubitnici se ubijaju tokom takmičenja u vrlo nasilnim scenama.

U seriji svi igrači nose zelenu odjeću u kojoj izgledaju kao zatvorenici dok su njihovi čuvari i dželati obučeni u kombinezone ciklama boje i nose crne maske na kojima se pojavljuje trougao, krug ili kvadrat zavisno od čina.

Obično škole u Njujorku već zabranjuju za Noć vještica svaku vrstu maske na licu ili lažnog oružja, naveli su roditelji u emailu agenciji France press.

Tajs je rekao da je školsko osoblje nedavno primijetilo da su neki đaci na odmoru imitirali igre iz serije „Squid Game“ iako je Netflix označio da se ona ne savjetuje mlađima od 17 godina u SAD.

„Naši direktori škola hoće da budu sigurni da su porodice svjesne da bi bilo neprikladno da neki đak u školu nosi kostim iz te serije zbog potencijalnih nasilnih poruka vezanih za taj kostim“, dodao je on.

Izvor: Rs.n1info.com

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button