Tuzlanski kanton

Crveni križ TK: Poziv za prijavu polaznika na kurs za njegovatelje

Crveni križ Tuzlanskog kantona kao organizator obrazovanja odraslih, poziva zainteresovane polaznike da se prijave na Kurs za njegovatelje.

Program obuke za njegovatelje/njegovateljice radi se po modelu Švicarskog Crvenog križa, a Nastavni plan i program po kojem se izvodi obuka  spada u domenu neformalnog obrazovanja odobren od Ministarstva obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona.

Kurs traje pet mjeseci, a polaznici tokom obuke kroz 240 časova teorije i vježbi  te 260 časova praktične nastave, stiču znanja i vještine za obavljanje poslova i radnih zadataka njegovatelja, čime po završetku obuke ukoliko uspješno polože završni ispit i dobiju certifikat, povećavaju svoje šanse na tržištu rada.

U Program osposobljavanja za obavljanje poslova njegovatelja starijih i nemoćnih lica može se upisati osoba koja ima završenu osnovnu školu, 18 godina starosti i ljekarsko uvjerenje da je zdravstveno sposobna za obavljanje poslova  njegovatelja.

Poziv ostaje otvoren do 15. novembra 2021. godine uz napomenu da će se kurs odvijati strogo poštujući  epidemiološku situaciju i  sve preporuke Kriznog štaba TK .

Prijava  polaznika se može obaviti putem telefona: 035/318-630 i e-maila: tk@ckfbih.baMožda će Vas zanimati i:

Back to top button