Crna hronikaSvijet

Umro James Michael Tyler, Gunther iz serije Prijatelji

Američki glumac James Michael Tyler, poznat po ulozi Gunthera u seriji “Prijatelji” (Friends), preminuo u 60. godini, javili su mediji.

Tyler je umro u svojoj kući u Los Angelesu. Bolovao je od raka prostate. U intervjuu za NBC-jevu emisiju Today, ranije ove godine otkrio je da mu je bolest dijagnosticirana u septembru 2018. nakon rutinskog fizičkog pregleda.

Rak se od tada proširio i na kosti i on više nije mogao hodati. “Na kraju, znaš, vjerovatno će me dokrajčiti”, rekao je voditelju Craigu Melvinu.

Možda će Vas zanimati i:

Tada je skoristio priliku i pozvao druge muškarce da provjere prostatu na sljedećem liječničkom pregledu. “Postoje i druge mogućnosti dostupne ukoliko se bolest otrkije na vrijeme”, rekao je.

Iako nije uzimao jednaku količinu vremena na ekranu kao šest glavnih likova Friendsa, Gunther je bio i ostao popularan lik među obožavateljima.

Njegov lik, Gunther je radio kao konobar i menadžer u kafani Central Perk, a bio je zaljubljen u lik koji je igrala Jennifer Anniston, Rachel, koja je u kafiću radila kao konobarica u ranim sezonama emisije.

Kratko se pojavio na specijalnom okupljanju Prijatelja prošlog mjeseca putem Zooma. “Bilo mi je to najzaboravnijih 10 godina u životu, iskreno”, rekao je o emisiji.

“Ne bih mogao zamisliti bolje iskustvo. Svi su ti ljudi bili fantastični i bilo je veliko zadovoljstvo raditi s njima. Osjećao sam se vrlo, vrlo posebno.”

Izvor: federalna.baMožda će Vas zanimati i:

Back to top button