BiHU fokusu

Danas protesti povodom aktuelne političke situacije
U Sarajevu će danas ispred zgrade OHR-a i povodom aktuelne političke situacije u BiH biti održani protesti grupe neformalno okupljenih građana.

Oni u najavi današnjih protesta ističu da je ovo način građana da pitaju visokog predstavnika “zašto ne radi svoj posao i ne zaštititi ustavnopravni poredak u BiH”.

Naglasili su kako od Christiana Schmidta zahtijevaju da odlučno djeluje u koordinaciji sa Sjedinjenim Američkim Državama i Evropskom unijom, a povodom rješavanja krize u BiH koju je izazvao bojkot državnih institucija i najava povlačenja državnih nadležnosti u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

“Da preuzme odgovornost i dužnosti koje ima po svome mandatu, te da koristi sve mehanizme OHR-a u svrhu rješavanja trenutne i budućih kriza, uključujući Bonske ovlasti i zabrane djelovanja političkih aktera u BiH. Pozivamo roditelje, studente, radnike, penzionere, intelektualce, sve građane Sarajeva i BiH da izađu na proteste, da zahtijevaju hitnu reakciju OHR-a i visokog predstavnika u svrhu očuvanja mira, društva, zbog naše budućnosti i očuvanja evropske civilizacije i sigurnosti”, navodi se.

Izvor: federalna.baMožda će Vas zanimati i:

Back to top button