Tuzlanski kanton

Lukavačka publika film “Toma” imat će priliku gledati 30. oktobra

Biografski film “Toma” redatelja Dragana Bjelogrlića uskoro stiže i u Lukavac,a premijerno u Centru za kulturu Lukavac  bit će prikazan 30 oktobra. Lukavačka publika moći će ga pogledati u dva termina od  18:00 i  20:30 sati.

Film “Toma” je jedan impresionistički portret Tome Zdravkovića koji prikazuje same njegove početke, baš kao i vrhunac slave, njegove ljubavi koje su ga inspirisale prilikom komponovanja nekih od najvećih hitova, kao i odnos sa velikim brojem prijatelja koje je imao u umjetičkom miljeu tadašnje Jugoslavije.

Pored Tome, kroz film  se prikazuju i životi  poznatih umjetnika tog vremena: Zorana Radmilovića, Mike Antića, Tozovca i drugih. “Toma” je biografski film o Tomi Zdravkoviću, čovjeku koga ne pamtimo samo po njegovim pjesmama i načinu na koji ih je pjevao, već i kao jednog velikog boema – po ponašanju i u duši.

Film prati dvije linije radnje: 1991. pratimo odnos Tome i doktora koji započinje liječenje Tome i kako se to poznastvo pretvara u prijateljstvo.

Druga linija prati Tomin život: od djetinjstva u Pečenjevcima, preko poznanstva sa Silvanom Armenulić koje će presudno uticati na njegovu karijeru, ali i na privatni život, dostizanja neslućene visine popularnosti, ali i dna života. Ovo je priča o duši.

Izvor: Rtvlukavac.baMožda će Vas zanimati i:

Back to top button