BiH

Advokatici premijera Novalića Vasviji Vidović hakovan kompjuter

Današnje ročište optuženima u aferi “Respiratori” je završeno, a advokatica premijera Federacije Bosne i Hercegovine Vasvija Vidović izjavila je kako joj je sinoć hakovan kompjuter, prilikom čega su joj nestali svi podaci.

Ona navodi da su joj izbrisani svi dokumenti koje je imala na računaru u posljednjih 10 godina.

Nakon ročišta je novinarima rekla da hakerski napad ne može direktno povezati s ovim slučajem koji se vodi na Sudu Bosne i Hercegovine, ali je navela da će “vrijeme pokazati da ovaj slučaj ima ozbiljnu pozadinu”.

Slučaj hakovanja kompjutera je prijavila nadležnim organima.

Na današnjem suđenju je ponovo svjedočio šef kabineta premijera FBiH Hasan Ganibegović. Ovo mu je treći put da dolazi na ročište u predmetu “Novalić i drugi”, a danas ga je unakrsno ispitivala odbrana, dok je ranije odgovarao na pitanja tužioca.

Iako je najavljena, generalna sekretarka Vlade FBiH Edita Kalajdžić danas nije stigla svjedočiti, stoga će to učiniti naredne sedmice.

U ovom predmetu optuženi su premijer FBiH Fadil Novalić, suspendovani direktor Federalne uprave civilne zaštite Fahrudin Solak, direktor Srebrene maline Fikret Hodžić i ministrica finansija FBiH Jelka Milićević. Sumnja se da su se organizovali u nabavci 100 respiratora iz Kine, a koji su koštali 10,5 miliona KM.

Izvor: Klix.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button