TehnologijaZanimljivosti i zabava

Baby monitori postali oružje za hakiranje










KAKO bi se srušile internetske divove PayPal i Twitter, vjerojatno su korišteni svakodnevni uređaji poput web kamere, baby monitora i digitalnih snimača, prenosi Independent.

Srušivši stranice poput Netflixa, Twittera, Paypala i Spotifya hakeri su ugrozili globalnu internetsku stabilnost. Prekid je bio posljedica koordiniranog napada na osnovne infrastrukture koje pokreću internet.

Napad na Dyn, jednu od nekoliko tvrtki odgovornih za posluživanje odnosno hosting, je prouzročio nedostupnost određenim stranicama ili ukupnom internetu.

Napadači su preplavili sustav koristeći stotine tisuća uređaja koje su prethodno zarazili sa zlonamjernim kodom. Kod je stvorio mrežu pomoću koje su organizirali val napada tijekom jučerašnjeg dana.

Napadi su prijavljeni u SAD-u, prije nego je krenuo u Europu. Ovakvi napadi su česti, ali sada postaju sve jači i složeniji te su usmjereni na srž pružateljeve internetske strukture.

Glasnogovornica FBI-ja je izjavila da istražuju slučaj te potencijalne uzroke, uključivšikriminalnu aktivnost te napad na državu. Hakeri su izveli velik broj napada na američke organizacije pa su Amerikanci izravno optužili Rusiju za izvedene napade.

Korisnici su prijavili da nisu mogli pristupiti stranicama poput CNN-a, the Wall Street Journala te Amazona.

Izvor: index.hr



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button