SportTuzla

U Tuzli održano prvo kolo ovosezonskog izdanja Carlsberg snooker lige BiH – divizija Tuzla.

Prvo kolo Carlsberg snooker lige – divizija Tuzla odigrano je u Snooker, Pool & Darts Club CLICK Tuzla, na adresi Tabašnice br.16 u Tuzli.

Nastupila su 23 igrača i poslije prva tri kruga i veoma zanimljivih mečeva prvo polufinale su izborili Mirnes Mujić (prošlogodišnji prvoplasirani u diviziji Tuzla) i Selman Aganović (učesnik prošlogodišnjeg Mastersa). U drugom poufinalu susreli su se Robert Kovačević  (koji je prošle godine na finalnom Mastersu u Bugojnu zauzeo odlično 3. mjesto Carlsberg snooker lige BiH) i Demirel Pirić (učesnik prošlogodišnjeg Mastersa).

Možda će Vas zanimati i:

Prvo polufinale između Mirnesa Mujića i Selmana Aganovića posle odlične igre Mujića završeno je 3:0 u njegovu korist i Mirnes Mujić je bio prvi finalista, u drugom polufinalu Robert Kovačević je bio bolji od Demirela Pirića, rezultatom 3:1 i Robert Kovačević je bio drugi finalista.

U zanimljivom finalu Robert i Mirnes prikazali su odličnu igru. Poslije puno preokreta rezultat je bio 2:2 i igrao se odlučujući frejm. Odlučujući frejm je pružio odličnu igru oba igrača. Poslije velikog vodstva Mirnesa, Robert se uspio vratiti u igru, ali je Mirnes Mujić odličnom igrom na zadnje tri kugle uspio pobijediti iskusnog Kovačevića i da osvoji prvo kolo Carlsberg snooker lige – divizija Tuzla.

Značajno je i napomenuti da je najmlađi član snooker divizije Tuzla Armin Osmanbegović koji ima samo 13 godina, napravio najveći brejk na turniru nanizavši 38 poena.

Možda će Vas zanimati i:

Provjerite također
Close
Back to top button

instagram volgers kopen volgers kopen buy windows 10 pro buy windows 11 pro