Sport

Bosna i Hercegovina domaćin Evropskog prvenstva za juniore u olimpijskom taekwondou, G1 i E1 turnira

Bosna i Hercegovina organizovat će Evropsko prvenstvo za juniore u olimpijskom taekwondou, te prestižne turnire G1 i E1. Ova tri turnira biće održana u Sarajevu od 12. do 18. novembra u dvorani Hotela Hills.

Nakon sjajne organizacije Evropskog prvenstva za seniore u olimpijskim kategorijama i Evropskog prvenstva za kadete, Evropska Taekwondo Federacija ukazala je povjerenje Taekwondo savezu BiH za organizaciju vrhunskih takmičenja.

Možda će Vas zanimati i:

Samir Šarić, predsjednik organizacionog odbora takmičenja ističe kako su izuzetno zadovoljni statusom Taekwondo saveza BiH u Evropi i šire:

“Predstavnici Evropske taekwondo federacije bili su izuzetno zadovoljni našom organizacijom u vremenu pandemije, kada je u našu državu došlo 335 takmičara iz 35 zemalja, a sve prošlo u najboljem redu. Rejting Taekwondo saveza Bosne i Hercegovine u Evropi i svijetu sada je na zavidnom nivou, zahvaljujući svim stvarima koje smo napravili u proteklim godinama, organizaciji velikih takmičenja, ali i uspjehu našeg Nedžada Husića koji je ostvario historijski uspjeh za državu osvajanjem petog mjesta u Tokiju na olimpijskim Igrama.”

Podsjećamo, Nedžad Husić je osim uspjeha u Tokiju, osvojio titulu prvaka Evrope do 21 godine, i viceprvaka Evrope u seniorskim kategorijama. Šarić dodaje kako je taekwondo napravio veliki iskorak u proteklim godinama:

“S ponosom mogu istaći da se taekwondo sport pozicionirao među vodeće sportove u BiH, te da radimo na tome da bude još popularniji. Na evropskom prvenstvu očekujemo učešće velikog broja naših juniora, a među najvećim uzdanicama je svakako Ada Avdagić, prvoplasirana na listi WTE rankinga u kategoriji juniora. Nakon Evropskog prvenstva uslijedit će G1 i E1 turniri na kojem će učestvovati veliki broj takmičara, a sve će biti organizovano u vrhunskim uslovima hotela Hills.”

Na ova tri takmičenja očekuje se učešće preko 500 takmičara iz više od 30 zemalja.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button

instagram volgers kopen volgers kopen buy windows 10 pro buy windows 11 pro