NOVO u Plavoj Poliklinici: Sa zdravstvenom knjižicom obavite koronarografiju uz mogućnost ugradnje stentova!

- in promo, Zdravlje
bolesti

Kardiovaskularne bolesti, odnosno bolesti srca i krvnih žila vodeći su uzrok smrtnosti, što potvrđuju  statistički podaci, prema kojima od ove vrste oboljenja umire svaka druga osoba u BiH. Za prevenciju je ključna pravovremena dijagnoza, koja se najtačnije postavlja koronarografijom.

U pitanju je brza i bezbolna procedura koja omogućava ljekaru da tačno vidi gdje su koronarne arterije sužene ili zatvorene, a u slučaju akutnog srčanog infarkta može i doslovno spasiti život.

Zahvaljući saradnji sa Zavodom zdravstvenog osiguranja FBiH, ovu potpuno bezbolnu metodu od sada možete obaviti u PZU Plavoj Poliklinici, na teret zdravstvenog osiguranja, o čemu smo više informacija dobili od dr. Ahmeda Hujdurovića, člana Uprave ove zdravstvene ustanove.

“Imajući u vidu povećan broj oboljelih od bolesti kardiovaskularnog sistema, u cilju skraćivanja dugih listi čekanja, zaključili smo ugovor sa ZZO FBiH i time omogućili pacijentima izvođenje koronarografije i potencijalnu  ugradnju stenta,  na teret zdravstvenog osiguranja, kako ne bi lično snosili  troškove ove najvažnije procedure u prevenciji srčanog udara. ” – navodi dr. Hujdurović , dodajući da je za intervenciju potrebna samo prethodna preporuka kardiologa i ovjerena zdravstvena knjižica, ukoliko su osiguranici sa područja Federacije.

Istakao je da zahvaljujući stručnoj osposobljenosti kadrova i  najpotpunijoj medicinskoj opremi, kompletnu dijagnostiku, indiciranje i obavljanje koronarografije kao i stentiranje u slučaju potrebe, pacijenti mogu uraditi na jednom mjestu u najkraćem roku, nakon čega mogu nastaviti sa uobičajenim aktivnostima.

” Također želim naglasiti da svu potrebnu medicinsku dokumentaciju za izvođenje procedure na teret ZZO, za naše pacijente prikuplja i nadležnim organima dostavlja naš administrativni tim, kako bismo pacijente oslobodili dodatnog trošenja vremena ” – kazao je dr. Hujdurović.

Kao dodatnu pogodnost, navodi da se dijagnostičke pretrage – ultrazvuk srca i ergometrija, potrebne za indiciranje koronarografije mogu obaviti  po akcijskoj  cijeni od 120KM (umjesto 200KM), do 18.10.2021., čime pacijenti stariji od 50 godina ostvaruju uštedu od 40%.

Koronarografiju, prema riječima dr. Hujdurovića, obavlja vrhunski kardiološki tim predvođen eminentnim kardiologom dr. Adnanom Delićem koji je edukacije iz oblasti invazivne kardiološke dijagnostike, intervencijske kardiologije i ehokardiografije završio na Klinici za kardiovaskularne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, a dijelom je educiran i u Norveškoj, Švicarskoj, Turskoj, Poljskoj i Njemačkoj.

Za sve dodatne informacije možete se javiti osoblju Plave Poliklinike putem poruke na oficijelnoj FB stranici ili pozivom na broj: +387 35 393 111.