Karatistkinja(19) iz Tuzle osvojila preko 180 medalja

- in BIG BANG #HerojiGeneracije

PROFIL KANDIDATKINJE:

Amina Fejzić 

Kategorija: Sport 

Godište: 2001

Amina Fejzić ima 19 godina i živi u Tuzli. Ove godine je završila Gimnaziju “Meša Selimović” u Tuzli, a svoje akademsko obrazovanje nastavlja na odsjeku zdravstvenih studija Medicinskog fakulteta u Tuzli. Karateom se bavi već 10 godina, članica je  KBS “Tuzla“, a aktivno se takmiči od 2015. godine.

Svojim angažmanom u sportu, posebno karateu želi podići bosanskohercegovačke standarde za sve sportiste! Želi krenuti od sebe, zajedno sa svojim klupskim drugovima i drugaricama, jer smatra da imaju najbolje uslove za napredovanje u najboljem klubu.

Želi da osvoji svjetsku medalju kao njena trenerica i uzor Merima Softić Sprečić!

Neka od Amininih postignuća:

U šest godina aktivnog takmičenja, isključivo u borbama, osvojila je oko 180 medalja u svim uzrasnim kategorijama. Ove godine je osvojila zlatnu medalju na Federalnom prvenstvu za seniore u kategoriji borbe seniorke -68kg te na istom prvenstvu bronzanu medalju u kategoriji borbe U21 -68kg.

Na posljednjem državnom prvenstvu za kadete, juniore i U21 osvojila je zlatnu medalju u kategoriji borbe U21 -68kg te na taj način izborila mjesto u reprezentaciji Bosne i Hercegovine.

Amina Fejzić je kandidatkinja za BigBang priznanje #herojigeneracije u kategoriji SPORT. 

Za Aminu možete glasati klikom OVDJE

 

Related Posts